Maffia the Revenge

Airport Shooter

Maffia Spel

Illegaal wapens smokkelen

Het bezitten en het kopen van wapens wordt ieder jaar moeilijker, duurder en automatisch minder leuk door het strenge beleid dat er wordt gevoerd door de regering. Een tijd terug waren enkele leden van Shoothitandkill in China voor een meeting en het viel ons op dat de markt van Nepwapens ontzettend groot is. Het is ongelofelijk hoeveel valse AK-47, mitrailleurs en pistolen hier verkrijgbaar zijn. Dat deze wapens vals zijn is lang niet altijd zichtbaar. Dit zie je vaak pas wanneer de wapens vast hebt.. Van afstand is het verschil niet direct te herkennen en ook op foto's is dit niet altijd even gemakkelijk. Om die reden is het belangrijk dat de organisatie LPV hier campagnes hier tegen voeren.

Illegaal wapencircuit China

Wij gingen op zoek naar de markt in China en hoe gemakkelijk het was om hier aan een wapen te komen. Loop een markt op en ze ligger voor het oprapen. Het enige wat je ervoor hoeft te doen is een willekeurige markt op te lopen en ze liggen als ware in de winkelschappen. Een beetje de Amerikaanse cultuur waar er langs de groenteboer 30 kaliber wapens voor een prikje te koop liggen. Het is natuurlijk jammer dat er een streng beleid op wordt gevoerd, maar het mag natuurlijk niet te makkelijk worden voor 'foute figuren' die aan wapens kunnen komen.

Wapens smokkelen naar Nederland

Vooral de nepwapens die gesmokkeld worden naar Nederland zijn favoriet bij jongeren. Je moet je voorstellen, wanneer mensen rondlopen op straat met een nep wapen dat dit voor anderen maar ook voor politieliederen een fout beeld geeft. De politie kan het opvatten als een bedreiging en mag je zelfs neerschieten. Ook worden de nepwapens vaak gebruikt bij overvallen etc. Let er daarom goed op wat je meeneemt terug naar huis. Want het zou zomaar illegaal kunnen zijn.

Online wapens kopen uit het buitenland

Als je online wapens koopt, moet je al helemaal oppassen, want zodra het item bij de douane komt weten zij ook je thuis adres en kan de Koninklijke Marechaussee nog wel eens een bezoekje brengen bij jou aan huis. Hiernaast kun je een fixe boeten krijgen voor het illegaal smokkelen van wapens in Nederland. Het kans zelfs worden beschouwd als een vorm van terrorisme, dit resulteert in gevangenisstraf. Laten we dit voorkomen en hou het legaal door in Nederland wapens te kopen, die je 'mag' bezitten.